Polícia vyzvala na opatrnosť na cestách a nosenie reflexných prvkov

30.10.2009 Celý región

Nižný Hrušov 30. októbra (TASR) - O jednoduchosti používania, vlastnostiach, no predovšetkým o výhodách nosenia bezpečnostných reflexných prvkov pre chodcov a cyklistov 29. októbra diskutovala verejnosť v Nižnom Hrušove ...
Dopravná výchova sa uskutočnila v priestoroch kostola miestneho farského úradu.
\"Vykonávanie takýchto akcií má v našom regióne svoje opodstatnenie, pretože sme za posledné tri roky zaznamenali 31 dopravných nehôd, pri ktorých zahynulo 35 ľudí, \" priblížil Ľuboš Hricík z Okresného riaditeľstva Policajného zboru vo Vranove nad Topľou (OR PZ). Podľa jeho slov bolo viac ako 55 percent úmrtí z radov nemotorových účastníkov dopravných nehôd. \"Z 19 obetí tvorili väčšinu cyklisti a chodci, čo je dosť vysoký podiel na celkovom počte úmrtí\", vysvetlil Hricík. Dopravné nehody s nepriaznivými dôsledkami pre chodcov a cyklistov by malo eliminovať nosenie reflexných prvkov na oblečení. \"Je to žiaduce hlavne v tomto jesennom období, keď je sychravo, hmla a vozovky sú často mokré, \" uviedol zástupca polície. Podľa jeho slov je takto označený chodec viditeľný v tme až na vzdialenosť 100 metrov.
Dopravná prednáška sa uskutočnila za pomoci Obvodného úradu vo Vranove, OR PZ a Farského úradu v Nižnom Hrušove. Na jej konci sa všetkým záujemcom rozdalo viac ako 150 kusov reflexných pásikov. Podobnú akciu by mala polícia zorganizovať aj vo viacerých obciach Vranovského okresu.
 

Vyberte región